Rólunk

Történetünk

A V-Híd Zrt. a vasútépítési és karbantartási projektek megvalósításában meglévő kiemelkedő szaktudásának köszönhetőn 2015 és 2020. között 300 fős nagyvállalattá fejlődött. 2017–2019 között a cég eszközállománya folyamatosan növekedett, és ezzel tevékenységének palettája is szélesedett.

Fő tevékenységeink

A társaság fő tevékenysége a vasútépítés, vasúti pályaépítés és korszerűsítés. A cég eszközállománya folyamatosan növekedett, és ezzel tevékenységének palettája is szélesedett. Az SMD 80 / UVP 2002 típusú vasúti géplánc beszerzésével a pályaépítés területén komplex munkát tud végezni nemcsak a magyar vonalhálózaton, de akár Európa más országaiban is tervezéstől a kivitelezésig.

A tevékenységeinkről itt olvashat részletesen.

Gépparkunk

A V-Híd komoly saját gépparkkal rendelkezik, a tevékenység ellátására. A gépeket kezelőszemélyzettel együtt biztosítja a feladatok elvégzésére. Az SMD 80 / UVP 2002 típusú vasúti géplánc beszerzésével a pályaépítés területén komplex munkát tud végezni nemcsak a magyar vonalhálózaton, de akár Európa más országaiban is tervezéstől a kivitelezésig.

Munkagépek: 3 db homlokrakodó, 3 db láncos kotró, gumikerekes kotró, gréder, gumihenger, kétutas kotrók 6 db

Teherautók: darus önrakodós autók, 4 db tengelyes teherautók

Egyéb SIMI BSA 90 HLS száraz keverő, TEREX Finlay C-1540P kúpostörő

Több megkötött keretszer­ződés alapján az aluminotermikus he­gesztéseken kívül további tevékeny­ségekkel is bővült a cég portfóliója, mint sínkenő-telepítés és -karbantar­tás, szigeteltkötés-készítés, felrakó hegesztés, síncsiszolás, csúcssíngör­gő-telepítés, ágyazatragasztás, Oetl kengyel szerelése.

A vállalat jelenleg 42 db sínhe­gesztő műhelyjárművel, 100 szakkép­zett hegesztővel, kitérő-karbantar­tó brigádokkal és egy vasúti kocsira szerelt ellenállás-hegesztő géppel (a hozzá tartozó személyzettel együtt), továbbá síncsiszoló csapattal is ren­delkezik.

2020. évben kezdtük meg a bérbe­adáson felül a vasúti szállítási tevé­kenységünket, amelyhez szükséges vasútvállalati engedéllyel is rendel­kezünk. Üzembe helyeztük az M62 mozdonyt, és további vasúti kocsik beszerzése is megtörtént a meglé­vő állományhoz. A társaság 3 db mozdony, 20 db FD típusú kocsi, 25 db FAD típusú kocsi, 5 db FAL típusú kocsi, 16 db KS típusú kocsi, 16 db Dozátor típusú kocsi. 20 db Sps 455 kocsi rendelkezik.

2020. május hónapban megvásárlásra került egy SMD típusú gép, amellyel hatékonyabbá lehet tenni a vasúti vá­gányok átépítését.

A géplánc hatékonyabbá és gyor­sabbá tudja tenni a kivitelezést ezzel is csök­kentve a vágányzári időket és rövidítve az utasforgalom zavartatását is.

Az SMD géplánc jellemzői

  • Vágányátépítés és -építés egyetlen munkafázisban, folyamatosan.
  • Hosszúsínek beépítésére alkalmas.
  • Új aljak folyamatos fektetése, előre meghatározott, egyenlő távolságban.
  • A szomszédos vágány nincs zavartat­va, űrszelvényen belüli munkavégzés

 

Minőségirányítás

A fentiek érdekében megszerezte és fenntartja, folyamatosan fejleszti külső, független szervezet által tanú­sított Integrált Irányítási Rendszerét, melynek működési alapját az MSZ EN ISO 9001:2015, az MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ ISO 45001:2018 szabványok határozzák meg.
A tanúsítványainkat itt nézheti meg.